Ett illegitimt barn har fått en BTJ-recension

Jag blev otroligt glad när jag fick ett mejl från förlaget att BTJ hade läst och recenserat Ett illegitimt barn. Det är klart att jag hade förhoppningar om att en sådan recension skulle komma men det är aldrig en garanti. För den som inte riktigt vet vad BTJ är så kör jag en liten enkel förklaring.

Vad är BTJ?

BTJ, eller bibliotekstjänst som det också kallas, är precis som det låter en tjänst. De ger inköpsråd till biblioteken genom att publicera sina recensioner i ett häfte som de skickar ut varannan vecka till biblioteken som är anslutna till deras tjänst.
Förlag som vill att deras nya titlar ska recenseras skickar in dem till BTJ och BTJ väljer ut vilka titlar som de vill recensera. Så bara för att förlaget skickar in boken betyder det inte att den kommer få en recension. Sedan läser en oberoende lektör igenom boken och skriver en recension som kommer med i BTJ-häftet.

Som ni säkert kan förstå är jag extremt glad bara över att min bok Ett illegitimt barn fångade deras intresse och att de ville läsa den. Man får inte publicera hela recensionen men här kommer ett utdrag.

Temat och språket i Ett illegitimt barn passar bra för målgruppen unga vuxna. Elina Kangas lyckas återanvända saker som hänt historisk med ett nytänkande händelseförlopp. Trots det mörka temat finns hopp, vänskap och kärlek med genom hela historien.”

Lektör Maria Lindgren – BTJ Häfte 03:2023

Helhetsbetyget var bra (3/5) och jag är tacksam över de fina orden. Dessutom har jag sett att recensionen redan har fått ringar på vattnet och att det är flera bibliotek som har tagit in min bok. Med det sagt, vill jag bara tillägga att en BTJ-recension inte är allt. Eftersom det är en lektör som läser boken är det viktigt att det blir en som passar din bok, även om det ska vara en oberoende åsikt så är det ändå en persons åsikt och det är ändå din målgrupp av läsare som ska läsa boken i slutändan. Och även om du inte skulle få en BTJ-recension så hindrar det inte bibliotek från att ta in din bok, däremot kanske du får arbeta lite mer själv för att få in den och även be dem som är intresserade av boken att ge inköpsförslag till sina bibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: