Därför skriver jag i flera genrer

För mig är det självklart att skriva inom flera genrer. Jag tycker om att läsa olika genrer så varför skulle jag inte kunna skriva i dem också?
Dessutom passar det mig väldigt bra att variera genre. Jag tycker om att testa nytt och har ett starkt behov av att utvecklas och att känna att något händer, att trampa i samma hjulspår är inget för mig. Och vad passar bättre som variation än att gå från en genre eller format till en annan?

Det blir även ett bra avbrott från ett manus att byta till något helt annat. Gå från skräck eller science fiction till erotik, eller som nu när jag hoppar mellan high fantasy och feelgood. Det är även ett stort plus att ta ett kortare projekt som en novell mellan två längre manus då det är skönt att slutföra ett manus och kunna klappa sig lite på axeln innan man går in i nästa längre skrivperiod. För att inte nämna att det är otroligt kul och varje genre har sin charm, även om mitt hjärta klappar lite extra för fantasy i alla dess former. Just nu består mina verk av science fiction, fantasy, erotik och skräck, och i mitt nuvarande projekt har jag kastat in mig i feelgoodens värld.

Däremot upplever jag att det är svårt att kategorisera vilken typ av författare jag är när någon frågar, och jag är lite orolig att jag ska framstå som spretig. Men jag är en författare som skriver det jag själv vill läsa och det jag brinner för – oavsett genre.

Hur känner ni för att skriva i flera genrer? Ni läsare, vilka genrer föredrar ni att läsa och vad är det som gör den speciell för er?

Mina verk:

Ett illegitimt barn – Visto förlag 2022 , finns som tryckt bok, e-bok och inom kort även som ljudbok.

Mörka rummet – Everlasting Publisher 2022, erotiknovell som finns som pocket, ljudbok och e-bok

Vintergäckens dotter – Jul igen: Natten går tunga fjät (medverkar i novellantologin) – Nohiding förlag, fantasynoveller

Älskade perenn – Skimra nu (medverkar i novellantologin) – kommer sommaren 2023 hos Skimra förlag, feelgoodnoveller

Springor av mörker – skräckroman som kommer 2024 hos Seraf förlag

Det går att köpa böckerna direkt av mig, annars hittar ni dem hos nätbokhandlarna eller på förlagens hemsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: