Att våga följa skrivadrömmen

Jag har alltid tyckt om att skriva och historierna trängs ändlöst i huvudet. Drömmen om att bli författare fanns där redan som liten, men på ett sätt kändes den avlägsen och ouppnåeligt. När livet hände hamnade den i skymundan, även om jag skrev lite till och från. Och när vi flyttade upp till Linköping 2017 och började bygga vårt hus startade jag min blogg Det kaos vi kallar vardag. Där fick jag utlopp för lite av mitt skrivande och även om det inte var fiktion som skrevs så var det härligt att få ner tankar och känslor i texten.

Det följande året blev väldigt intensivt med husbygge då jag och min man byggde allting själva, bröllop och en påfrestande graviditet. Både jag och Joakim har en förmåga att göra allting på en och samma gång. Livet rullade därmed på i ett rasande tempo och när vår dotter föddes blev den en omvälvande tid som nybliven förälder som var långt ifrån enbart rosaskimrande.
När jag skulle gå tillbaka och jobba våren 2020 var det nästan så att jag backade när jag klev innanför sjukhusets dörrar. Jag blev rädd. Rädd för att hamna i ett ekorrhjul där livet bara cirkulerade kring jobb och familj. Jag älskar min familj över allt, men samtidigt kände jag att höll på att tappa mig själv. Jag var ”jobb-Elina” och ”mamma och fru-Elina”, och ”den riktiga Elina” fann ingen plats. Ett par månader gick jag med den där känslan som bara blev tyngre och tyngre, försökte hitta mig. Tills jag föll tillbaka in i skrivandet, idén till ”Ett illegitimt barn” började växa fram och med stapplande steg började de första meningarna ta form.

Jag hittade min grej, en sak som jag bara gjorde för min egen skull. Där jag kan vara ”bara” Elina med all min färgsprakande fantasi. Kärleken till att skriva kom tillbaka med full styrka. Ett självförtroende i skrivande började byggas upp och jag kände att jag mer och mer hittade tillbaka till mig själv och vad jag vill och behöver i livet. 2021 bestämde jag mig för att satsa på min dröm att bli författare.

Nu snart två år senare står jag med min första roman och två publicerade noveller. I år planeras det att släppa två noveller till och 2024 kommer min skräckroman ”Springor av mörker” ut hos Seraf förlag.

Skrivandet är mitt andningshål, något jag älskar och inte vill vara utan. Stundvis är det otroligt slitsamt och påfrestande, men jag ångrar aldrig att jag vågade satsa. Jag har hittat hem!

Om det har varit lärdomar och fallgropar längs vägen? Absolut, men dem tar vi ett senare inlägg.

4 reaktioner till “Att våga följa skrivadrömmen

    1. Än så länge är det bara min novell Mörka rummet som finns som ljudbok och det kan det bero lite på vad det är för ljudboksapp du har. Eftersom den är en erotisk novell så kan man behöva gå in på inställningar och välja att appen ska visa sånt material.
      Planen är min roman Ett illegitimt barn ska komma ut som ljudbok senare i år, men kolla gärna på biblioteket om du hittar den om du vill läsa innan dess.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: